eIDAS

map-europe-1024x1024In september 2018 wordt de Europese wetgeving 910/2014 van kracht. Het stelt alle Europese burgers en bedrijven in staat hun eigen nationale eID te gebruiken in de andere Europese landen. Dat maakt het leven natuurlijk veel makkelijker.Toegang in Europa


Openbare diensten, zoals het aanvragen van een geboorteakte of parkeervergunning, worden digitaal toegankelijk voor Europeanen die in Nederland verblijven. Denk aan expats, seizoenswerkers, studenten, enz. In plaats van een Nederlandse DigiD aan te vragen, kunnen ze direct inloggen met hun eigen bekende eID.

Connectis werkt samen met het Ministerie van Economische Zaken aan een geavanceerd netwerk van verbindingen tussen meer dan 100 Nederlandse gemeenten en de beschikbare Europese eID’s.

Maar het is natuurlijk nog niet klaar. Andere nationale overheidsdiensten zullen ook toegankelijk zijn voor de Europese eID’s. En dit zal andersom ook gebeuren in de andere Europese landen. Dat betekent dat je als Nederlandse burger binnenkort ook met je eigen DigiD in andere Europese landen kunt inloggen.

Maar eIDAS is niet alleen bedoeld voor burgers … ook bedrijven kunnen profiteren van eIDAS. Het aanbieden van grensoverschrijdende online diensten met behulp van eIDAS verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van hun diensten en online veiligheid van diensten zoals e-commerce, financiële retaildiensten (bank en verzekeringen), gezondheidszorg en diensten aangeboden door de telecom sector.

Connectis biedt de tools om private diensten op grensoverschrijdend niveau mogelijk te maken, zodat alle burgers en klanten van Europa toegang hebben tot uw diensten.
Waarom eIDAS?


Stel je voor dat je met je paspoort door Europa reist. En in elk land moet je een ander paspoort hebben. Dat zou een beetje vreemd zijn, toch?
Kansen


eIDAS_in_Europe_ConnectisWist u dat 52% van de Europeanen het online kanaal gebruiken om toegang te krijgen tot overheidsdiensten?

Stap in het potentieel van meer dan een half miljard Europeanen. Bekijk de inzichten in deze infographic.

Open infographic
Veelgestelde vragen


We hebben de meestgestelde vragen verzameld over eIDAS en eID’s. Deze staan – met de antwoorden – op deze speciale pagina.
Contact


Wilt u meer weten over het aansluiten van uw diensten met eIDAS? Laat het ons weten via dit formulier. We zullen contact met u opnemen en uitleggen hoe we u hier mee kunnen hepen.

Dhr
Mevr

Thank you